Wij hebben de naai-en borduurmachine Veritas Florence uitgebreide gestest! Lees ons testrapport hier. En wij hebben voor u alle linken op een rijtje gezet waar u prachtige borduurpatronen kunt vinden. gratis downloads borduurpatronen
Onze review:De Veritas Florence is een uitgebreide complete naaimachine en borduurmachine inéén. De naaimachine is computergestuurd en kan bijna álles.
De Veritas naaimachine is een unieke naaimachine en alles behalve standaard want de naaimachine biedt ook de mogelijkheid om te borduren. Met de Veritas naaimachine kunt u zó eenvoudig borduren dat het plezierig en gemakkelijk is om dit te doen. Het borduren is nu bereikbaar voor iedereen en vereist geen grote, zware speciale borduurmachine meer. Het gaat met de Veritas Florence als vanzelf en bijna volledig automatisch. De mogelijkheid van bediening via uw smartphone of computer is innovatief en gebruiksvriendelijk. In een mum van tijd kunt u tijd fantasierijke patronen maken die een persoonlijke tint aan uw naaiwerk geeft. De Veritas Florence is kwalitatief erg sterk en u zult van deze naai- en borduurmachine jarenlang plezier hebben. lees verder Wij lezen ze allemaal !
Van leerzame (couture) naaitechnieken-boeken tot handige naaigidsen. Van boeken over Coco Chanel en Chanel couture tot zogenaamde fashion 'salontafel' boeken. Lees onze recensies over: (Couture) sewing books Book Reviews: valuable sewing books Chanel, Chanel-couture, fashion and couture books Alles over mechanische, elektronische en computergestuurde naaimachines: Voor sommige mensen klinkt het niet zo prettig in de oren als er wordt gepraat over een ‘computergestuurde’ naaimachine. Doe mij maar een ‘gewone’ naaimachine wordt al gauw gezegd. Alsjeblieft niet zo‘n naaimachine met allemaal digitale cijfertjes, knipperende lichtjes of zelfs een pc-aansluiting erop. ‘Daar begrijp ik toch allemaal niets van’, denken ze meteen....
En bovendien: stel je voor dat de naaimachine op hol slaat en ineens een eigen leven gaat leiden? Genoeg Sciencefiction films gezien om te weten dat het vaak niet tot een goed einde voor de mensheid leidt als een computer intelligenter wordt dan de mens… brrrr liever niet aan denken. Maar los van dat gevaar, wat is er nou nog voor een kunst aan het Couturier-vakmanschap als de naaimachine alles zélf kan en doet? Traditionele mechanische naaimachines Terug naar de naaimachine en wel die van een paar decennia geleden. De meeste naaimachines waren mechanisch. Mechanisch betekent niets meer en niets minder dan dat alle instellingen van de steken door de gebruiker zelf moesten worden ingesteld. Steeklengte en steekbreedte en de soort steek, vereisten dus denkwerk en extra handelingen van de gebruiker. Voordelen mechanische naaimachines:
Computergestuurde naaimachines = elektronische naaimachines Een computergestuurde naaimachine is niets meer dan een elektronische naaimachine. Computergestuurd klinkt vaak zwaarder en technische maar dat is het niet. Instellingen kunnen worden opgeslagen in het geheugen van de computer van de naaimachine en sommige handelingen dus automatisch uitvoeren. De gebruiker kan een steek kiezen en de naaimachine weet exact welke steeklengte en steekbreedte daarbij hoort. Bij sommige naaimachines is het kiezen nog vrij ‘technisch’: men drukt op een knop of draait aan een tandwiel. Bij de moderne naaimachines kan de gebruiker op een touchscreen-knop drukken en een digitaal cijfer verschijnt op een display. De naaimachine wordt dus digitaal bediend en heeft hierdoor de naam: computergestuurd gekregen. Voordelen computergestuurde of elektronische naaimachines:
Het verschil tussen een ‘ouderwetse’ mechanische naaimachine en een moderne computergestuurde naaimachine is dus wel groot maar minder groot dan u wellicht dacht. Een computergestuurde naaimachine is geen ‘computer’ die u misschien wel een unheimisch gevoel geeft. De naaimachine kan niet meer dan waar het voor gemaakt is. U bent toch echt degene die de naaimachine bestuurt en het naaiwerk doet. Een mooi kledingstuk of een prachtige quilt dat op een computergestuurde naaimachine is gemaakt, is net zoveel naaiwerk dan dat het gemaakt zou zijn op een mechanische naaimachine. Wellicht komt er ooit een tijd dat u een naaimachine heeft waarop een knopje ‘broek, maat 40’ of ‘rok, wijd, maat M’ staat. Men legt er een lap stof naast en de naaimachine gaat vervolgens aan de slag, terwijl u lekker gaat slapen... Maar zo ver zijn we gelukkig nog niet en tot die tijd blijft naaien toch echt de kennis en kunde van de naaister mét een mooie mechanische of computergestuurde naaimachine als gereedschap! Misschien heeft u er al een keer van gehoord, of misschien nog nooit. We gaan het hier hebben over een VERZWARINGSDEKEN. En vooral: hoe maak je zelf een verzwaringsdeken?
Hoort dit thuis op SewingChanelStyle ? Mmmm.... eigenlijk niet. Maar we doen het toch. Omdat we simpelweg zo enthousiast zijn en dol zijn op lekker slapen. Wat is een verzwaringsdeken? Eerst maar eens even een uitleg waarover we het hebben. Een verzwaringsdeken is een deken die lekker zwaar is. De meeste mensen vinden dit namelijk heerlijk. Niet eens zo zeer vanwege de warmte maar meer het idee om onder iets zwaars te liggen. Dekbedden zijn tegenwoordig zo licht als een veertje, Lekker koel in de zomer, maar toch mis je vaak het gevoel van iets over je heen. Veel mensen missen het gevoel van die zware wollen deken zoals vroeger. Dat had zijn nadelen, maar een voordeel was wel dat je toen sliep als een roosje... Gevoel van geborenheid We gaan er geen wetenschapsrapporten etc. bij halen, maar we laten het bij ervaringsfeiten. Verzwaringsdekens voelen fijn. Niet alleen moeders met overgevoelige of slecht slapende kinderen, zweren erbij, maar velen. Bij navraag in onze directe omgeving blijkt dit echt zo te zijn. Een verzwaringsdeken geeft verborgenheid en sluit goed aan om de slapende mens heen. Er ontstaat door het gewicht meer druk en hierdoor kan men zich beter ontspannen en sneller in slaap vallen. "Een hele diepe slaap", was een opmerking uit onze directe omgeving. Op Internet claimt de verzwaringsdeken zelfs ideaal te zijn voor mensen met autisme, add/adhd, dementie, spasmen, ernstige gedragsproblemen, hyperactiviteit en mensen met ontspanningsproblemen (zoals Huntington en Korsakov). Zelf maken! Verzwaringsdekens zijn echter duur. Dit komt vooral vanwege de materialen die nodig zijn en de nog grote onbekendheid met verzwaringsdekens. En dus, gaan wij er zelf één maken. Een beetje naaister ziet dit tenslotte als een uitdaging en dus: aan de slag! Wat is er nodig voor een verzwaringsdeken:
Een verzwaringsdeken naaien: U knipt (of beter: scheurt) de twee lappen stof in de juiste afmetingen. Maak de deken niet te groot. Dan wordt de deken loodzwaar en erg onhandelbaar. Een afmeting van de lengte van de persoon en de breedt van max. 1.25 meter is al meer dan genoeg. Kinder-verzwaringsdekens zijn zelfs vaak een stuk kleiner. De beiden lappen met de goede kant aan elkaar naaien op de lengtezijden en de onderkant, omkeren, de naden uitstrijken en naaien. De bovenkant laat u open. Nu tekent u met textielkrijt in de lengte van de deken vlakken van 20 cm breed. En in de breedte. De lengte vakken stikt u vast. Hierna vult u de vakken met twee-en een half of drie schepjes granulaatkorrels maximaal. (Afhankelijk of u een echt zware deken wil van rond de 9 kilo, of een minder zware van rond de 5 kilo). U neemt nu de deken aan de bovenkant en schudt de deken goed. De korrels zitten nu beneden in de vakken. Hierna naait u voorzichtig de strook in de breedte. Pas op dat u met de naaimachine niet over een korrel gaat. Dit is niet zo gezond voor de naald... Naai dit alles met de stof aan de linkerkant van de naaimachine en op een grote tafel. Het is erg fijn als de naimachine een extra aanschuif of quilttafel heeft. Dit proces herhaalt u tot u bij de bovenste rij bent. Het wordt steeds lastiger want de deken is inmiddels zwaar en het kan lastig worden met de korrels. Maar geduld is een schone zaak. Werk netjes en langzaam, dit voorkomt frustraties en een huis of naaikamer vol granulaatkorrels... Tenslotte maakt u de bovenkant dicht met een mooi sierranje, of naar binnen gevouwen naaien. Dit geheel aan uzelf. U kunt er ook een flap stof aanlaten als u graag de deken wil kunnen instoppen tussen het matras aan de voetenzijden. Poets tenslotte met een lap katoen even het resterende textielkrijt weg en schudt de deken een paar keer goed op. U ziet, een verzwaringsdeken maken is niet zo heel moeilijk. Het is wel een naaiproject waarbij er netjes gewerkt moet worden, er een hoop geduld nodig, ruimte en materiaal. Maar u zult in ieder geval slapen als nooit tevoren... Lingerie of badkleding zelf maken, dat zou iedere vrouw wel willen! Grote voordelen zijn dat je het precies op maat zou kan maken en naar eigen stijl en inzicht. Standaard lingerie of badkleding kan je natuurlijk gemakkelijk kopen. Maar als je iets bijzonders wenst, moet je er al gauw dik voor betalen...
Zelf maken! Ooit wel eens gedacht om een poging te wagen? Vast wel. Maar al gauw liep u erop stuk dat het allemaal zo makkelijk lijkt in de prachtige naaitijdschriften en magazines maar in werkelijkheid erg tegenvalt. Dat komt vooral door de speciale stoffen die doorgaans gebruikt worden voor lingerie en badkleding. Deze bevatten vaak veel lycra en zijn vaak ook nog eens spiegelglad. Dat is moeilijk om te verwerken en vooral om deze netjes te naaien. De juiste materialen en gereedschap Met een gewone naaimachine in de stretch-stand en met stretchnaalden, kom je al een heel eind. Maar het resultaat ziet er vaak niet zo professioneel uit. Een lockmachine levert al beter resultaat, maar een coverlocker zorgt er voor dat het er echt goed uitziet. Een coverlockmachine is in staat om de deksteken te maken die nodig zijn om lingerie of badkleding te naaien. Dit is de steek die aan de goede kant van de stof een keurig rijtje steken laat zien en aan de achterkant van de stof mooi gelust is en de stof meteen afwerkt. Deze steken worden vooral in de bandjes gebruikt die nodig zijn voor badkleding en lingerie. De schouderbanden en losse lintjes die bijvoorbeeld geknoopt moeten worden. Lekker rekbaar, maar toch netjes genaaid. Met de deksteek kunt u bovendien de randen van ondergoed afwerken en zorgen dat de lycra stof optimaal rekt, maar niet rimpelt of breekt zodra de stof wordt uitgerekt. Lingerie of badkleding
Welke weg u ook bewandeld: Ondergoed, lingerie of badkleding zelf maken is een haalbare zaak voor iedere naaister. |
Hoe naai je een Chanel-Style jasje, we love Chanel Information, Historische kostuums, Couture & Sewing boek recensies en tutorials.
|