Voor het BERNINA blog: een theemuts voor warmte en ouderwetse gezelligheid. En dat is het zeker. Deze theemuts heeft vele lagen waardoor je langggg van een warm kopje thee kan genieten. Wel zo fijn, nu de dagen koudere worden en een kopje warme thee (of koffie) een lekker opwarmertje is.
De theemuts heeft een thema: thee. Maar dat wel in grote variatie van Victoriaanse theepotten tot Coffee-to-go en een lekker taartje erbij natuurlijk. Veel werk deze theemuts? Ja, dat wel. Maar dan heb je ook wel een theemuts die zeer origineel, functioneel en tijdloos is.
Tassen, waxjassen, Cosplay kostuums, tot in het oneindige recyclenen, stof van paardenhaar en Dirndl jurken. Het moet niet gekker worden op een website die Sewing Chanel-Style heet. Maar ja, de meesten van jullie zullen het wel herkennen; als je eenmaal getrouwd ben met jouw naaimachine en verknocht bent aan dingen zelf maken, dan is er niets meer onmogelijk om zelf te maken. Nou ja... bijna niets.
Maar nu back to basics. Nou ja.... basic kun je het Chanel-Style jasje nu niet bepaald noemen. Hoe het ook zij, we gaan verder met de uitstekende video-reeks van Elena Tran van Baudekin Studio. Dit keer over het zelf maken van knoopsgaten en knopen. Paardenhaar stof? Horsehair fabric? Help, zit er dan een paard in mijn stof? Ja, eigenlijk wel, maar gelukkig alleen de haren van de staart en manen. Daar hoeft een paard dus niet worden dood gemaakt, Staart en manen groeien weer aan... maar als je bedenkt dat de staart en manen vaak uit het slachthuis komen, dan is het ineens niet meer zo vegan.
Wil je meer weten over paardenhaar stof en waarvoor het gebruikt wordt? Lees vooral deze blog want paardenhaar stof is mooi, ideaal voor versteviging en goddank, in verreweg de meeste gevallen, wel paard-vriendelijk! Gastblog van Inge van der Meulen Dit jasje heb ik gemaakt in corona tijd. Geïnspireerd door de prachtige jasjes die ik zag op Pinterest en aangemoedigd door de voorbeelden, praktische tips en verwijzingen op deze website durfde ik het aan. Fysiek winkelen was op dat moment onmogelijk. Vrijwel alle benodigdheden heb ik daarom via internet bij elkaar gescharreld.
Als je van borduren houdt, dan is het verstandig om vooraf een proeflapje te maken. De kwaliteit van borduursel zijn vaak sterk afhankelijk van welke stof je als ondergrond neemt en de kleuren die je gebruikt. Maar wat doe je met al die 'probeersels'? Je kunt er een tas van maken en dit combineren met andere restanten stof, randjes, ijzeren ringen enzovoort.
Deze recyletas is ruim, groot en ideaal om mee te gaan shoppen. Bij een kringloopwinkel bijvoorbeeld, smiley. Nu we het toch over warme kleding hebben: wat dacht je van een bodywarmer die én lang is, én waarin je veel bewegingsvrijheid hebt, én er stijlvol uitziet en hartstikke warm is door de gewatteerde voering? Oh ja, én ook nog: van een gratis naaipatroon!
Als iets te goed klinkt om waar te zijn, dan is het - op deze website - toch écht waar! Een uitvoerige werkbeschrijving mét foto's maken het voor jou een fluitje van een cent om deze bodywarmer zelf te maken. Als het koud is, buiten of in huis (wie had dát ooit gedacht?) dan is het heerlijk om kleding te dragen die warmte biedt. Warmte komt vaak door meerdere laagjes over elkaar aan te trekken en/of door kleding te dragen met veel volume. Gewatteerde kledingstukken zijn kledingstukken die een extra laagje 'fiberfill' hebben of ook wel: volumevlies genoemd.
Gewatteerde stoffen kun je kant-en-klaar kopen maar het aanbod beperkt zich vaak tot voeringstof van maar een paar kleuren. Maarrrr.... het goede nieuws is dat je eigenlijk iedere stof zelf wel kunt watteren. Dat lijkt een helse klus maar het goede nieuws is ook dat dat wel mee valt. En goed nieuws daar houden we van! Lees vooral verder want onderstaand volgt een knop en dan kom je op de website van Budgetstoffen waar een uitvoerige werkbeschrijving staat, mét foto's over hoe je zelf stoffen kunt watteren. |
Hoe naai je een Chanel-Style jasje, we love Chanel Information, Historische kostuums, Couture & Sewing boek recensies en tutorials.
|