In onze blog: Naaitijdschriften en magazines; welke is de beste? hebben we bijna alle naaitijdschriften en magazines behandeld die er in de winkels in Nederland liggen. De Burda Style, Knip mode, Inspiration, Simplicity naaimode, La Maison Victor, Ottobre, My-Image, en Diana Mode. Maar soms duikt er ineens eentje op die we zijn vergeten. Zo ook de; Prêt-a-porter, een Diana mode Special. Deze zullen wij apart bespreken in deze blog. Magazines; maar welke? De inspiratie die je uit een magazine haalt, is vaak stimulerend om aan de slag te gaan. Patronen worden in meerdere variaties getoond en de styling is ook altijd mooi. Magazines hebben als voordeel dat je meerdere patronen koopt. Mooie jassen, combinaties, en misschien wel een leuk jurkje voor je kind of kleinkind. Daarnaast zijn er ook vaak pagina’s te vinden met extra uitleg betreffende een specifiek patroon of leuke knutselpagina’s voor ideeën voor in huis. Sommige naaitijdschriften besteden veel aandacht aan je het zo makkelijk mogelijk te maken. Instructies zijn duidelijk en nodigen je uit te gaan naaien. Een nadeel van een tijdschrijft of magazine is wel dat de mode mee gaat met de trends en echte klassiekers of basis-patronen voor kleding vaak ontbreekt. Bovendien heeft u er dus meer werk aan. Het patroon moet worden overgenomen op patroonpapier en dat klusje vereist wel enige kennis en ervaring. Prêt-a-porter
De Prêt-a-porter is een uitgave van Diana Mode Special. Over de Diana Mode waren we niet zo heel enhtousiast en deze bleef qua kwaliteit duidelijk achter ten opzichte van de tijdschrijften zoals de Burda, de Knip-Mode en La Maison Victor. Prêt-a-porter zier er wat moderner uit en de inhoud is verrassend. Prijs: rond de 6 à 7 euro. Een overzicht van de patronen staat op de achterkant van het magazine. Het zijn niet de naaipatronen zelf maar foto's van modellen in kleding. Enerzijds erg leuk omdat je meteen ziet hoe het kan worden, anderszijds is op deze manier het naaipatroon moeilijk in te schatten. Aantal patronen: 36 stuks De patronen zijn vaak zeer modieus en het meerendeel is gemakkelijk om te maken. Echte uitdagingen voor ervaren naaisters zijn er niet. De naai-niveau's gaan van één garen klosje (gemakkelijk) tot drie garenklosjes (voor ervaren naaisters). Deze waardering staat duidelijk aangegeven in de werkbeschirjvingen die vanaf pagina 42 beginnen. En bij de beschrijving van het naaipatroon op de pagina's in het magazine waarop het model staat met de kleding aan. Patronen voor kinderen en mannen: geen. Patronen voor grote maten: de meeste naaipatronen gaan van maat S tot en met XL. Enkelen gaan tot XXL. Community: Nee. Er is ruimte geen voor lezers om hun eigen creaties te laten zien die zijn gemaakt van de patronen. Opvallend: zeer modieus en het magazine is ingedeeld naar stijl. Voorbeeld: "Bohemian Love", "Floral romance" en "Classic Check Love". Op de ena laatste pagina staat een overzicht van de stoffen die zijn gebruikt. Dit is handig maar ook overbodig want de kans dat je exact die stof vind als lezeres van het magazine, is vrij klein. Bivendine staan de verkooppunten er niet bij vermeld. Minpuntjes:
Conclusie: Het Prêt-a-porter magazine oogt erg vrolijk, enthousiastmerend en leuk maar biedt weinig variatie voor verschillende leeftijdsgroepen en tijdloze stijlen. Het is dan ook echt een 'Fashion' naaimagazine. De naaipatronen zijn rustig, prima te maken en leuk voor beginners. Comments are closed.
|
Hoe naai je een Chanel-Style jasje, we love Chanel Information, Historische kostuums, Couture & Sewing boek recensies en tutorials.
|