Er was eens een bankje dat oud en versleten in een hoekje in de Fotostudio Erik Bolding te Meppel stond. Het bankje had al een heel leven achter de rug. Het had ooit ergens in een huis gestaan, was jaren later bij de kringloop belandt en werd daar gescoord door Erik Bolding. Een nieuw leven brak aan als perfecte decoratie voor modellen-fotoshoots. Maar aan alles komt een eind en zo ook aan het bankje... het was nu klaar om naar zijn laatste bestemming te gaan: de stort. Totdat Erik vroeg: kan jij er nog iets mee? Het stofferen ofzo? En zo geschiedde... Helaas zal het nog even duren voor het verhaal middels een uitgebreide foto-tutorial wordt vervolgd. De blog komt namelijk van het najaar op het blog van Budgetstoffen te staan die ons sponsorde met de prachtige canvas-print-stof. Als voorproefje hierbij wel alvast een paar foto's en algemene informatie hoe je oude, versleten meubels opnieuw stoffeert. Hoe stoffeer je oude meubels? Het opnieuw stofferen van oude meubels kan een lonende doe-het-zelf-uitdaging zijn. En het is goedkoop en duurzaam! Op naar de kringloop, daar staan genoeg meubels die harstikke mooi zijn! Hier is een algemeen stappenplan voor het opnieuw stofferen van een meubelstuk: 1. Verwijder de oude bekleding: Begin met het verwijderen van de oude bekleding en eventuele nietjes, spijkers of andere bevestigingsmiddelen waarmee de stof vastzit. Een tang en een klauwhamer kunnen handig zijn bij deze stap. Bij Gamma en Hornback kun je hier een speciale tang voor kopen, dat maakt het een stuk gemakkelijker. 2. Inspecteer de structuur: Terwijl je de oude bekleding verwijdert, inspecteer je de structuur van het meubelstuk. Controleer op eventuele gebroken veren, losse verbindingen of andere reparaties die moeten worden uitgevoerd voordat je begint met opnieuw stofferen. 3. Maak eventuele reparaties: Indien nodig, voer reparaties uit aan de structuur van het meubelstuk. Versterk losse verbindingen, vervang gebroken veren of herstel andere beschadigingen. Denk er bijvoorbeeld ook aan om de onderkant (meestal hout, even opnieuw af te schuren en in het verf of de boenwas te zetten. 4. Meet en knip de nieuwe stof: Meet het meubelstuk nauwkeurig op en knip de nieuwe stof op maat. Zorg ervoor dat je voldoende stof hebt om de zijkanten van het meubelstuk te bedekken en om de stof stevig vast te kunnen maken. Koop een sterke stof met het liefst een klein beetje stretch. Dit om te voorkomen dat de stof gaat scheuren. Stofsoorten:
Bevestig de nieuwe stof: Begin met het vastzetten van de nieuwe stof op strategische plekken, zoals de achterkant of onderkant van het meubelstuk. Gebruik een nietpistool of een speciale stoffeertacker om de stof stevig op zijn plaats te houden. Trek de stof strak: Trek de stof strak terwijl je deze bevestigt, om een glad en gelijkmatig uiterlijk te krijgen. Zorg ervoor dat de stof gelijkmatig verdeeld is en geen rimpels of vouwen heeft. Werk stap voor stap: Werk stap voor stap naar de andere delen van het meubelstuk, zoals de zijkanten, de rugleuning, de zitting en eventuele kussens. Zorg ervoor dat je de stof op de juiste manier vouwt en vastzet om een professionele afwerking te verkrijgen. Zorg ook dat je geen deadline hebt, en neem af en toe een pauze van een uur of een weekend :>) Maak de afwerking compleet: Knip overtollige stof af en werk de randen af met behulp van een nietpistool, lijm of andere afwerkingsmaterialen. Voeg eventuele decoratieve details toe, zoals biezen, knopen of siernagels, om de look te versterken. Conclusie: Het opnieuw stofferen van meubels vereist geduld, nauwkeurigheid en basisvaardigheden met gereedschap. Een uitgebreide foto-tutorial ,én modellenfoto's van Erik Bolding volgen over een paar weken! Comments are closed.
|
Hoe naai je een Chanel-Style jasje, we love Chanel Information, Historische kostuums, Couture & Sewing boek recensies en tutorials.
|