Haute Culture is een glossy boek, uitgegeven door de Nederlandse Gasunie. Op Bol.com wordt als auteur genoemd:Matthijs Boeloe. Hij is echter visueel redacteur voor Haute Culture.
Het boek is een interessante blik naar het verleden van de Haute couture én de cultuur van verschillende landen in voornamelijk het tijdperk: de jaren zeventiug, tachtig tot en met 1998.
Feesten en mode:
Het boek telt 200 pagina's over mode in relatie tot feesten, vieringen en speciale gelegenheden. Als je het boek doorbladert, krijg je een aardig beeld van de mode in de jaren zeventig, tachtig tot en met 1998. Snapshots vullen pagina's waarin kopstukken uit de modewereld zogenaamd zich 'betrapt' laten fotograferen. Het zijn alleszeggende foto's van een blik achter de schermen van de Haute couture. Noem het gerust het Instagram van de generaties voor ons... Kunst & co. De pagina's waarin kunstwerken (voornamelijk schilderijen) worden vergeleken met Haute Couture zijn echter interessanter en mooier om te zien. Zo kun je goed zien hoe de kunst vaak mode-ontwerpers heeft geinspireerd om tot een kledingstuk of zelfs een hele collectie te komen.
Mode-foto's
De foto's die gepresenteerd worden zijn soms adembenemend en de huzarenstukjes van de mode-fotografie. Sommigen zou je zo uit het boek willen halen en willen inlijsten. Houd je van bladen zoals Vogue en Harper's Bazaar? Dan is dit boek een mooi item voor op jouw tafel of voor in de boekenkast. Denk je echter dat het écht over mode gaat, dan kom je bedrogen uit. Het boek is meer om visueel van te genieten dan om informatie uit te halen betreffende hoe de kleding is gemaakt. Lay-out De verhalen over de landen zijn interessant maar lezen lastig dor de vier-kollommen-per-pagina-opzet. Jammer want de teksten zijn op zich de moeite waard.
Conclusie:
Het boek sluit af met een visie over: 'codes, méér dan mode'. En dat is precies waar dit boek over gaat. "Hoe dan ook, een feest is pas een feest als je je goed voelt binnen de voorgeschreven 'dresscode'. En of dat nou komt doordat de code van een specifieke groepe hanteert of doordat je je juist onderscheidt met een zelfgemaakte code, doet er eigenlijk niet toe. Je goed voelen stáát beter." Comments are closed.
|
Hoe naai je een Chanel-Style jasje, we love Chanel Information, Historische kostuums, Couture & Sewing boek recensies en tutorials.
|