Spaar je haar! Een betere slogan én promotie voor een slaapmuts bestaat er niet. Zelf verzonnen, overigens... maar dat was niet zo moeilijk. Wat ook niet moeilijk is: er één zelf maken! En nog een argument: het is ook nog eens lekker warm met een muts te slapen. Vooral als je niet héél veel haar hebt, een koukleum bent of gewoon zuinig op je haar wilt zijn. Want van al dat draaien, en soms woelen in bed, wordt je haar niet echt veel beter. Een zijde kussensloop maken dan maar? Dat kan, maar een slaapmuts is gemakkelijker, goedkoper, kun je meenemen als je de nacht elders doorbrengt én kun je héél snel af doen en verbergen als je niet met een slaapmuts gezien wilt worden. Maar nu, genoeg redenen om er één te maken want iedere haar is er één! Wat heb je nodig om een slaapmuts te maken?
Hoe maak je de muts? 1. Afmetingen: Dit is afhankelijk van je haren-bezit. Heb je héél veel haar (lucky bastard!), ga dan voor een heel ruime muts. De cirkel van de zijde stof rond de 50 cm diameter. Valt je haarbos wel mee, maak de muts dan niet te groot. Een diameter van rond de 38 cm is dan al meer dan genoeg. De band rondom, ga je uit van een hoofdmaat van 57 cm, dan ongeveer 50 cm. De band moet absoluut niet strak zitten, maar ook niet te los, omdat je dan iedere ochtend de slaapmuts moet zoeken omdat ie aan de wandel is gegaan in je bed... De voorkeur gaat uit naar boordstof, deze zit lekker zacht. Bengaline stof of andere stretch-stof heeft wel weer als voordeel dat die minder snel uitrekt en dus langer meegaat. 2. Naaien: Naai de korte zijde van de band aan elkaar vast. Sla de band twee keer dubbel in de lengte en naai de zijde stof in het rondte vast met een lockmachine of zigzag steek op de naaimachine. Klaar is Kees! Hè, nu al? Ja hoor. Meer toeters en bellen heb je niet nodig. Hoe eenvoudiger de muts, hoe meer plezier je ervan zult hebben. Wil je er toch nog meer van maken? Optioneel: 1. Maak een stukje klitteband aan de rand, zodoende kun je de muts wat strakker aan doen. 2. Maak er een voering in (van zijde!) zodat de muts extra warm is. 3. Een badstof slaapmuts? Ook een goed idee, dan droogt je haar super snel of kun je bijvoorbeeld je haarolie extra lang laten intrekken. 4. Een mooie strik erbij? Dat kan. Natuurlijk. Maar hoeft niet. Conclusie DIY slaapmuts: Veel betalen voor een slaapmuts of deze helemaal uit China laten komen? Dat kan, maar waarom? Zo'n verspilling van grondstoffen, vervoer, postbedrijven die met hun busjes af en aan rijden met al die pakjes... Bovendien: zoals je ziet is het bijna nog gemakkelijker om zelf te maken dan een pannenlap... Dus maak er gewoon een paar, voor jezelf en voor anderen. Het kost bijna geen tiet en nauwelijks tijd. Comments are closed.
|
Hoe naai je een Chanel-Style jasje, we love Chanel Information, Historische kostuums, Couture & Sewing boek recensies en tutorials.
|